DISTRIBUIȚI
Twitter

Statele Unite sunt ‘profund îngrijorate’ de ‘represiunea violentă’ exercitată împotriva manifestanţilor ‘paşnici’ de la Ispahan, în Iran, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, transmite AFP, potrivit agerpres.  

‘Poporul iranian are dreptul să-şi exprime frustrarea şi să considere răspunzător guvernul’, a transmis pe Twitter purtătorul de cuvânt Ned Price, referindu-se la nemulţumirea populaţiei locale faţă de seceta care afectează regiunea.


Citește și : Australia acuză China de acţiuni ALARMANTE în contrast cu retorica pacifistă

Potrivit poliţiei iraniene, cel puţin 67 de persoane au fost arestate după ciocniri cu forţele de ordine vineri, în timpul unei manifestaţii împotriva desecării unui râu emblematic la Ispahan, al treilea oraş al ţării.

De mai bine de zece săptămâni, locuitorii, care se plâng de seceta teribilă care loveşte zona de câteva decenii, organizează adunări, reproşând autorităţilor că deviază cursul apei pentru a aproviziona provincia vecină Yazd, la rândul ei în mare deficit de apă.
Arestările au fost operate de poliţie, de Gardienii Revoluţiei – armata ideologică a Republicii islamice – şi de serviciile secrete.

SUA şi Iran urmează să reia luni, la Viena, negocierile indirecte menite să salveze acordul referitor la programul nuclear al Teheranului.

Citește și : Soţii Biden au petrecut Ziua Recunoştinţei în casa unui prieten multimilionar