DISTRIBUIȚI
South China Morning Post

Administraţia Trump va prezenta în această săptămână lista cu importurile chinezeşti pentru care va impune tarife ca reacţie la politicile Beijingului de transfer de tehnologie, acţiune care va amplifica tensiunile comerciale dintre cele mai mari două economii ale lumii, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Lista de bunuri chinezeşti care totalizează anual importuri de 50-60 de miliarde de dolari va include în mare parte produse de înaltă tehnologie, iar tarifele vor intra probabil în vigoare peste mai mult de două luni, au declarat oficiali ai administraţiei americane.


Citeşte şi: Staţia spaţială chineză STRICATĂ a intrat în atmosfera Pământului

Biroul Reprezentantului pentru Comerţ al SUA trebuie să prezinte lista până vineri, potrivit proclamaţiei semnate de preşedintele Donald Trump pe 22 martie.

Tarifele au rolul să forţeze schimbări din partea guvernului chinez în politicile despre care Reprezentantul pentru Comerţ al SUA susţine că au ca rezultat transferul ”neeconomic” de proprietate intelectuală americană către companii din China.

China neagă că legislaţia sa impune transferul de tehnologie şi a avertizat că va reacţiona la tarifele americane cu sancţiuni proprii, care vor avea ca obiect soia, avioane şi utilaje grele.

Duminică, autorităţile de la Beijing au impus tarife suplimentare de până la 25% pentru 128 de produse americane, între care carnea congelată de porc, vin şi unele fructe şi alune, ca reacţie la tarifele aplicate de SUA importurilor de aluminiu şi oţel anunţate de administraţia Trump în martie.