DISTRIBUIȚI
afp

Statele Unite au interceptat mai mulți oficiali saudiți care puneau la cale un plan pentru a-l determina pe jurnalistul Jamal Khashoggi să se întoarcă în Arabia Saudită pentru a putea fi arestat, conform unei surse apropiate serviciilor secrete din SUA, transmite postul CNN, potrivit Mediafax.

Khashoggi, un proeminent jurnalist și un critic vehement al regimului din Arabia Saudită, a fost dat dispărut de mai bine de o săptămână după ce s-a depălasat la consulatul general din istanbul pentru aridica o serie de documente pentru căsătorie.


Citește și : Cel mai bogat om din Tanzania a fost răpit de bărbaţi înarmaţi la Dar es Salaam

Autoritățile turce sunt de părere că acesta a fost ucis în consulat, acuzații care au fost negate de autoritățile saudite.

Oficialul a transmis că nu este clar dacă planul original a fost asasinarea lui Khashoggi sau dacă ceva s-a întâmplat la consulat și acesta ar fi putut fi ucis în timp ce încercau să îl răpească.

Acesta a spus că faptul că jurnalistul a mers la consulat ar putea fi un plan de rezervă, deoarece nu a putut fi convins să se întoarcă în Arabia Saudită.

Citește și : Bilanţul inundaţiilor devastatoare din Mallorca urcă la 12 morți

Oficialul a adăugat că nu există dovezi clare dacă Khashoggi, care lucra pentru Washington Post, este mort sau se află în viață.

Oficialul american crede că este posibil ca Prințul Moștenitor al Arabiei Saudite să fi dorit ca jurnalistul să fie redus la tăcere, dar nu a luat în considerare impactul pe care diapariția acestuia o va avea pe plan internațional.