DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri suspendarea pentru 30 de zile a intrării în SUA a persoanelor care au călătorit recent în Europa, cu excepţia cetăţenilor americani, o măsură dură care vizează limitarea răspândirii epidemiei cauzate de noul coronavirus, transmit AFP şi DPA, potrivit agerpres.

”Am decis să trecem la acţiuni ferme, dar necesare pentru a proteja sănătatea şi bunăstarea tuturor americanilor”, a anunţat Trump în timpul unui discurs oficial rostit din Biroul Oval al Casei Albe.


Citește și : OMS: Epidemia de Covid-19 este o ‘pandemie’

”Pentru a împiedica intrarea unor noi cazuri în ţara noastră, voi suspenda toate călătoriile provenind din Europa către SUA pentru următoarele 30 de zile”, a adăugat liderul american, care şi-a exprimat regretul că Uniunea Europeană nu a luat ”măsurile de precauţie”.

Citește și : Afganistanul începe eliberarea deţinuţilor talibani

Măsura, care va intra în vigoare vineri la miezul nopţii, ora Washingtonului (sâmbătă ora 04:00 GMT), va viza orice persoană care a fost în interiorul spaţiului Schengen (din care fac parte 26 de ţări europene între care se aplică libertatea de mişcare) în interval de 14 zile înaintea încercării de a intra pe teritoriul SUA.