DISTRIBUIȚI
ABC11 Raleigh-Durham

Nouă dintre cele 17 persoane care au murit după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat într-un lac din statul american Missouri erau membre ale aceleiaşi familii, a declarat vineri guvernatorul Mike Parson, relatează DPA, potrivit agerpres.

Oficialul a declarat pentru Fox News că a discutat cu o femeie şi un băiat de 13 ani care „au pierdut nouă dintre cei 11 membri ai familiei” în accident.


Citește și : SUA anunță ajutor suplimentar de 200 de milioane de dolari pentru apărarea Ucrainei

Ultimele patru victime de pe ambarcaţiunea scufundată în Lacul Table Rock au fost găsite vineri, a spus şeriful local, ceea ce ridică bilanţul morţilor la 17.

Şeriful Doug Rader din comitatul Stone a anunţat într-un comunicat de pe social media că o echipă de scafandri de la poliţia statului Missouri a descoperit cadavrele ultimelor patru persoane date dispărute vineri dimineaţă.

Ambarcaţiunea amfibie s-a scufundat joi, în jurul orei locale 19.00 (00.00 GMT vineri), într-un lac dintr-o regiune cu staţiuni din sud-vestul Missouri, din apropierea limitei teritoriale cu statul Arkansas.

La momentul tragediei, vântul bătea cu 100 km/h. O înregistrare video arată ambarcaţiunea scufundându-se în apele agitate ale lacului. Mai mulţi supravieţuitori au fost spitalizaţi.

Vasul, folosit pentru a le arăta turiştilor locurile demne de admirat atât pe apă, cât şi pe uscat, a fost localizat la 25 de metri adâncime, a spus Rader în cadrul unei conferinţe de presă, urmând să fie ridicat la suprafaţă.

Citește și : Franţa şi Rusia vor livra în premieră împreună ajutor umanitar în enclava siriană Ghouta de Est

Scufundarea ambarcaţiunii este investigată de Garda de coastă americană şi de oficiali federali din domeniul transportului. Autorităţile locale nu au dorit să comenteze vineri asupra posibilelor cauze ale tragediei.

Vasul avea la bord un căpitan şi un pilot, care nu a supravieţuit accidentului, şi se pare că era dotat cu veste de salvare, a mai spus Rader.