DISTRIBUIȚI
Steemit

Negocierile între parlamentarii republicani şi cei democraţi pentru evitarea unei noi blocări parţiale a administraţiei federale americane sunt în impas, din cauza unor dezacorduri cu privire la politica de detenţie la frontiera cu Mexic, a anunţat, duminică, un senator republican, potrivit Reuters, scrie news.ro .

“Discuţiile sunt blocate”, a spus Richard Shelby la Fox News.


Potrivit unor surse citate de Reuters, deocamdată nu mai sunt programate alte discuţii.

Citește și : Theresa May poate ajunge la o înțelegere cu Uniunea Europeană privind frontiera irlandeză (oficial britanic)

Pe de altă parte, şeful staff-ului de la Casa Albă, Mick Mulvaney, a declarat la NBC că în lipsa unui acord cu privire la siguranţa la frontieră nu este exclusă posibilitatea unui nou “shutdown”.

Cel mai recent „shutdown” care a afectat SUA a costat economia americană 11 miliarde de dolari.

După mai bine de o lună de paralizie – care a afectat 800.000 de funcţionari -, preşedintele american Donald Trump a anunţat la 26 ianuarie un acord cu privire la o încetare a ”shutdown”-ului care prevede o finanţare a serviciilor federale până la 15 februarie.

El a ameninţat, însă, cu o nouă paralizie bugetară după această dată, în cazul în care nu se ajunge la un acord cu privire la zidul pe care doreşte să-l ridice la frontiera cu Mexicul, a cărui finanţare cu 5,7 miliarde de dolari o reclamă prin buget democraţilor, care refuză.

Citește și : SUA şi China reiau negocierile comerciale