DISTRIBUIȚI
nj.com

Echipa Philadelphia Eagles, câştigătoarea Super Bowl, va fi primită de Donald Trump la Casa Albă, însă jucătorii nu sunt obligaţi să participa la această ceremonie, a declarat antrenorul Doug Pederson, relatează AFP, potrivit news.ro .

„Suntem fericiţi că vom merge la Casa Albă, dar fiecare jucător va decide dacă va participa sau nu”, a explicat el.


Citește și : Amnesty International anchetează crimele comise de ARSA în Myanmar

Mai mulţi jucători ai echipei au participat la mişcarea de boicotare a imnului american lansată în 2016 de Colin Kaepernick pentru a protesta faţă de violenţele poliţiei şi tensiunile rasiale.

Donald Trump a criticat cu virulenţă jucătorii care puneau un picior în pământ în timpul imnului american, cerând proprietarilor echipelor să-i concedieze.

După victoria din finala SuperBowl cu New England Patriots (41-33) din februarie, mai mulţi jucători au anunţat că nu vor răspunde invitaţiei preşedintelui american, care, conform tradiţiei, primeşte la Casa Albă echipele campioane din cele patru campionate profesioniste.

„Nu, nu cred că mă duc”, a spus atunci Malcolm Jenkins, în timp ce coechipierul său Chris Long a fost şi mai clar: „Nu, nu voi merge la Casa Albă, glumiţi?”.

Citește și : Coreea de Nord le permite jurnaliștilor sud-coreeni să viziteze situl de testare nucleară

Golden State, campioana NBA în iunie 2017, nu a fost invitată la Casa Albă, din cauza criticilor repetate la adresa lui Trump formulate de Stephen Curry şi antrenorul Steve Kerr.

Recent, schioarea Lindsey Vonn şi patinatorul Adam Rippon au boicotat recepţia organizată la Casa Albă pentru sportivii reveniţi de la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Pyeongchang (Coreea de Sud).