DISTRIBUIȚI

Statele Unite sunt mai izolate ca niciodată după sancţiunile aplicate Iranului, chiar de către aliaţii lor, a spus sâmbătă preşedintele Hassan Rouhani, citat de Reuters, potrivit news.ro .

Preşedintele iranian a vorbit la televiziunea naţională după întâlnirea cu conducerea parlamentului. El a încercat să calmeze populaţia îngrijorată după ce Donald Trump a retras Statele Unite din acordul nuclear.


Citește și : Peste 450 de copii din Honduras, separaţi de părinţii lor în SUA

Probabila revenire a sancţiunilor economice impuse de SUA a dus la deprecierea monedei iraniene şi proteste ale comercianţilor de regulă loiali conducerii islamiste.

„Astăzi ne aflăm în situaţia în care Statele Unite sunt mai izolate ca niciodată din cauza problemei cu sancţiunile. Acţiunile ilegale ale Americii…. au izolat-o chiar şi de propriii aliaţi”, a spus Rouhani, făcând referire la prostestele din Marea Britanie din timpul vizitei lui Trump. „Guvernul promite poporului că nu vor exista probleme pentru ţară în ceea ce priveşte energia, transporturile, bunurile de bază şi producţia”, a adăugat el.