DISTRIBUIȚI
AP

Statele Unite i-au avertizat marţi pe cetăţenii americani să nu călătorească în Venezuela din cauza riscurilor pentru siguranţa lor în plină criză politică şi diplomatică, relatează AFP şi Reuters, scrie agerpres.

Atenţionarea de călătorie, care până acum le recomanda cetăţenilor americani să evite să meargă în Venezuela, a fost ridicată la cel mai înalt nivel de alertă după ce Washingtonul l-a fost recunoscut ca preşedinte interimar pe opozantul Juan Guaido.


Citește și : Putin AMENINȚĂ SUA că va face totul pentru a-l apăra pe Maduro

Departamentul de Stat american a avertizat în legătură cu criminalitatea, manifestaţiile care pot degenera şi ‘arestările arbitrare ale cetăţenilor americani’, menţionând că Statele Unite au doar ‘capacitatea limitată de a oferi ajutor de urgenţă’ din cauza retragerii personalului diplomatic neesenţial.

Înaltul Comisariat ONU pentru drepturile omului a anunţat marţi că cel puţin 43 de persoane au murit în urma violenţelor din ultimele zile din Venezuela şi un număr record de manifestanţi au fost arestaţi în timpul protestelor.

Criza politică din Venezuela s-a agravat brusc săptămâna trecută, după decizia tânărului şef al parlamentului, Juan Guaido, de a se autoproclama preşedinte interimar.

Sute de mii de persoane au ieşit în stradă pentru a cere plecarea preşedintelui Maduro, acuzat că a ruinat această ţară cu importante resurse petroliere odinioară prosperă.

Citește și : Juan Guaido dorește o tranziție pașnică și convocarea de alegeri libere în Venezuela (CNN)