DISTRIBUIȚI
tynmagazine.com

Departamentul Comerţului din Statele Unite a anunţat miercuri că va aplica începând din 5 iunie noi restricţii împotriva a 33 de companii şi instituţii chineze, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Sancţiunile fuseseră decise luna trecută, când entităţile vizate au fost adăugate pe lista neagră economică, pe motiv că au sprijinit spionarea de către Beijing a minorităţii uigure din China sau au legături cu armele de distrugere în masă şi cu forţele armate chineze.


Citește și : Olanda intenţionează să sacrifice nurcile din fermele unde a pătruns coronavirusul

Măsura marchează, potrivit Reuters, cele mai recente eforturi ale administraţiei conduse de preşedintele Donald Trump de a reprima companiile ale căror produse pot sprijini activităţile militare ale Chinei şi de a sancţiona Beijingul pentru tratamentul aplicat minorităţilor musulmane.

Includerea pe „lista de entităţi” a SUA duce la restricţionarea vânzărilor de produse americane livrate companiilor şi a mai multor articole produse în străinătate, cu conţinut sau tehnologie americană. Companiile pot solicita licenţe de vânzare, dar se confruntă cu refuzul implicit.

Citește și : Jumătate dintre israelieni susţin anexarea unor părţi din Cisiordania propusă de Trump (sondaj)