DISTRIBUIȚI

Avioane americane au interceptat şase avioane militare ruseşti care au pătruns într-o zonă tampon din largul coastei statului Alaska, a anunţat marţi armata SUA, precizând că aparatele de zbor ruseşti au rămas tot timpul în spaţiul aerian internaţional, relatează dpa, potrivit agerpres.

Mai întâi, două avioane ruseşti Tu-95 au fost interceptate luni de două avioane F-22 americane. Un al doilea grup de avioane ruseşri, format din două Tupolev şi două avioane de luptă SU-35 au fost interceptate la rândul lor de alte două avioane americane F-22, a anunţat Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD).


Citește și : Egipt: 16 presupuşi jihadişti, uciși în timpul operaţiunilor poliţiei în Sinai

Canada a identificat anterior în acest an şi alte incidente cu avioane militare ruseşti care au intrat în zone tampon. NORAD include atât SUA, cât şi Canada.

Potrivit Autorităţii aviatice federale a SUA, orice intrare într-o zonă tampon, cunoscută sub numele de Zonă de identificare pentru apărarea aeriană, trebuie anunţată înainte. Această zonă se întinde pe o suprafaţă de peste 300 km de la ţărm în cazul statului Alaska.

În timpul Războiului Rece, astfel de interceptări erau evenimente obişnuite, în contextul în care forţele aeriene din SUA şi Canada încercau să descurajeze bombardierele sovietice şi avioanele de recunoaştere din largul coastelor nord-americane.

Citește și : Ucraina: Președintele Zelenski convoacă alegeri legislative anticipate pe 21 iulie