DISTRIBUIȚI
huffingtonpost.com

Administraţia preşedintelui Donald Trump intenţionează să anunţe noi restricţii de acordare a vizelor pentru combaterea fenomenului denumit ‘turism maternal’, atunci când femei străine călătoresc în SUA pentru a naşte acolo, astfel încât bebeluşii lor să poată obţine automat paşaport american, informează AFP şi Reuters, scrie agerpres.

Aceste reguli, destinate să complice călătoria în SUA cu vize turistice pentru femeile însărcinate, urmează să fie făcute publice joi de către Departamentul de Stat.


Citește și : Coronavirusul din China a ajuns în Singapore. Un prim caz de îmbolnăvire a fost confirmat

‘Începând cu 24 ianuarie 2020, Departamentul de Stat nu va mai acorda vize pentru vizite temporare străinilor care vor să intre în SUA pentru ‘turism maternal” cu scopul de a profita de dreptul solului american, a anunţat joi Casa Albă într-un comunicat.

Aceste noi reguli vizează în mod clar femeile care ‘călătoresc în SUA pentru ca, prin naşterea pe pământ american, copilul lor să obţină în mod automat şi permanent naţionalitatea americană ‘, conform comunicatului.

‘Această modificare de reglementare este necesară pentru a consolida securitatea’, ‘sistemul de imigraţie’ în SUA şi ‘integritatea cetăţeniei americane’, mai adaugă guvernul în comunicatul său, în care se estimează că această ‘industrie a turismului maternal’ ameninţă cu o ‘supraaglomerare’ a spitalelor americane, în afară de faptul că ‘alimentează activitatea infracţională’.

‘A pune capăt acestor nereguli flagrante’ în sistemul american ‘va permite combaterea acestor abuzuri endemice şi, în cele din urmă, va proteja SUA’, a insistat Casa Albă, spunând că doreşte să apere şi banii contribuabililor americani.

Citește și : ALERTĂ în Franța: Un prim caz suspect de îmbolnăvire cu coronavirusul din China

Administraţia Trump a restricţionat toate formele de imigraţie, dar preşedintele s-a confruntat în special cu problema accesului la naţionalitate prin legea potrivit căreia orice persoană născută pe teritoriul SUA este considerată cetăţean american, conform Constituţiei. El s-a revoltat împotriva acestei practici şi a ameninţat că îi va pune capăt, chiar dacă experţi şi membri ai administraţiei sale au apreciat că nu va fi uşor de făcut.