DISTRIBUIȚI
Fair Observer

Statele Unite intenţionează să impună vineri noi sancţiuni împotriva Rusiei şi Chinei, au declarat joi pentru Reuters doi oficiali americani, care au precizat că Moscova va fi pedepsită pentru folosirea dronelor iraniene în Ucraina, în timp ce Chinei i se reproşează că pescuieşte ilegal în Pacific, scrie news.ro.  

În cazul Chinei, este vorba de aproximativ 170 de entităţi, iar sancţiunile vin pe fondul preocupărilor că această ţară practică pescuitul excesiv şi îşi foloseşte flota de pescuit pentru a-şi extinde influenţa maritimă.


Citește și : Armata poloneză are în vedere să convoace circa 200.000 de civili pentru instrucţie militară

În ceea ce priveşte Rusia, sancţiunilor vor viza entităţi din industria de apărare rusă implicate în transferul de drone iraniene către Rusia. Statele Unite au condamnat exportul Iranului de drone militare către Rusia pentru a fi folosite în războiul împotriva Ucrainei. John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, a declarat miercuri reporterilor că Statele Unite au dovezi că Rusia continuă să primească drone iraniene, iar în evaluarea sa zilnică a războului, vineri, Ministerul britanic al Apărării a confirmat, la rândul său, acest fapt.

Multe dintre sancţiuni urmează să fie aplicate în temeiul Global Magnitsky Act, legea din 2016 care autorizează guvernul american să sancţioneze oficiali guvernamentali străini din întreaga lume care încalcă drepturile omului, să le îngheţe activele şi să le interzică intrarea în Statele Unite.

Citește și : Papa Francisc a început să plângă când a menţionat suferinţa ucrainenilor, în timpul unei rugăciuni