DISTRIBUIȚI
Medscape

SUA, care se confruntă cu un al cincilea val de COVID-19 alimentat de varianta Omicron, au înregistrat un record mondial de peste un milion de cazuri luni, potrivit bilanţului Universităţii Johns Hopkins, relatează AFP, potrivit agerpres.

SUA au înregistrat un vârf de 1.080.211 de cazuri noi în ziua de 3 ianuarie.


Citeşte şi: Boris Johnson susține că Marea Britanie este incomparabil mai bine plasată în acest decât anul trecut – Black News

Duminică, dr. Anthony Fauci, principalul consilier al Casei Albe privind criza sanitară, a declarat că creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în SUA a urmat o curbă „aproape verticală”.

Omicron este acum varianta dominantă în SUA şi reprezenta circa 59% din cazurile noi în săptămâna care s-a încheiat pe 25 decembrie, potrivit Centrelor de prevenţie şi luptă împotriva maladiilor (CDC).

Anthony Fauci a spus că speră că valul actual îşi va atinge vârful „după câteva săptămâni” înainte de a se inversa, aşa cum s-a întâmplat în Africa de Sud.

Ratele de deces şi de spitalizare în SUA au fost mult mai scăzute în aceste ultime săptămâni decât în alte perioade de creştere a numărului de cazuri de COVID-19.

Numărul de decese înregistrate s-a diminuat cu 10% de la o săptămâna la alta, cu 9.382 de morţi în ultimele şapte zile.

Citeşte şi: Un elicopter militar S-A PRĂBUŞIT lângă Haifa – Black News

Ţara a înregistrat 3,4 milioane de cazuri în aceste ultime şapte zile, respectiv o medie de 486.000 pe zi, cu un vârf pe 3 ianuarie, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.

Recordul înregistrat de SUA în timpul precedentelor valuri era de 258.000 de cazuri într-o singură zi, în săptămâna 5-11 ianuarie 2011.