DISTRIBUIȚI
Sky News

Statele Unite au înregistrat 382 de decese suplimentare în ultimele 24 de ore, cel mai mic bilanţ zilnic raportat în ultimele săptămâni, potrivit unei numărători anunţate duminică de Universitatea Johns Hopkins, informează AFP, potrivit agerpres.

De la sfârşitul lunii mai, numărul deceselor zilnice a depăşit arareori pragul de 1.000 în Statele Unite, ţara cel mai grav afectată de pandemia de COVID-19, cu un total de 115.729 de victime, potrivit bilanţului de duminică.


Citeşte şi: Opoziţia din Venezuela SE RETRAGE din viitoarele alegeri legislative

Statele Unite înregistrează şi cel mai mare număr de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 (2.093.335 la ora 00:30 GMT).

Această ţară, care raportase 735 de decese suplimentare sâmbătă, continuă însă să înregistreze aproximativ 20.000 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în fiecare zi şi nu reuşeşte să coboare de pe acest platou care reprezintă curba de evoluţie a epidemiei, în contextul în care alte state americane au preluat ştafeta infectărilor de la cele situate pe coasta estică.

Citeşte şi: Talibanii s-au înţeles cu autorităţile afgane să revină la masa negocierilor

Primul val nu a fost complet depăşit deocamdată, iar epidemia s-a deplasat de la New York şi Nord-Est spre o bandă largă a teritoriului american ce grupează sudul şi vestul ţării, atenţia specialiştilor îndreptându-se de acum spre spitalele din state precum Arizona, Texas şi Florida.

Administraţia preşedintelui american Donald Trump a prevenit însă că orice nouă închidere a economiei este exclusă în cazul apariţiei unui al doilea val al epidemiei de COVID-19.