DISTRIBUIȚI
Fair Observer

Trezoreria SUA a anunţat miercuri sancţiuni financiare împotriva a două companii rusă şi chineză acuzate că au continuat să menţină relaţii comerciale cu Coreea de Nord, în pofida embargoului impus Phenianului, relatează AFP, potrivit agerpres.

Grupul chinez Dalian Sun Moon International Logistics Trading Co şi filiala sa din Singapore, SINSMS, sunt acuzaţi de export de alcool şi ţigări către Coreea de Nord prin falsificarea documentelor de livrare. Acest comerţ ”ilegal” cu ţigări în Coreea de Nord este în valoare de peste un miliard de dolari pe an, a afirmat administraţia americană într-un comunicat.


Citește și : Afganistan: Cel puţin 25 de morţi în urma unui atentat comis într-un cartier şiit din capitala Kabul

O companie rusă, Profinet, şi directorul său general Vasili Kolchanov, sunt de asemenea sancţionaţi pentru furnizarea de servicii portuare unor nave din Coreea de Nord. Aceste nave, între care două petroliere, care sunt deja supuse unor sancţiuni, au beneficiat de servicii în porturile ruseşti Nakhodka, Vostochny, Vladivostok şi Slavyanka.

Aceste sancţiuni îngheaţă eventualele active deţinute de aceste companii şi persoane fizice în SUA şi le interzic acestora orice legătură comercială cu o entitate sau cetăţean de pe teritoriul Statelor Unite.

Citește și : Bilanțul cutremurului din Indonezia a crescut la 460 de morți