DISTRIBUIȚI

Andrew McCabe, fostul director adjunct al FBI, care tocmi a fost dat afară de secretarul Justiţiei Jeff Sessions, a păstrat note personale cu privire la preşedintele Donald Trump, scrie The Associated Press, potrivit news.ro .

Potrivit agenţiei, care citează sub protecţia anonimatului o sursă la curent cu situaţia, este vorba despre note asemănătoare celor pe care le-a păstrat fostul director FBI James Comey, pe care Trump l-a destituit în mai.


Citește și : Germania : Proteste ale kurzilor la Hanovra împotriva ofensivei Turciei din Afrin

Comey şi-a notat în aceste documente o serie de interacţiuni cu Trump.

Sursa citată afirmă că notele lui McCabe conţin detalii despre intercaţiunile sale cu preşedintele, între alte subiecte.

Era neclar imediat dacă note ale lui McCabe au fost predate procurorului special Robert Mueller, ce anchetează cu privire la amestecul Rusiei în Alegerile americane din 2016 şi cu privire la o eventuală complicitate între echipa de campanie a lui Trump cu Moscova, sau dacă acesta i-a solicitat vreuna dintre note.

Secretarul Justiţiei Jeff Sessions a anunţat că l-a dat afară pe Andrew McCabe, ţinta, în ultima perioadă, a unor critici şi a furiei preşedintelui, cu doar doiă zile înainte ca fostul director adjunct al poliţiei federale americane să se pensioneze.

McCabe a denunţat imediat concedierea sa, despre care a spus că face parte dintr-un ”război cu FBI” al administraţiei Trump.

El a fost concediat vineri, la recomandarea unor oficiali FBI, în urma unei proceduri disciplinare, înainte ca inspectorul general al Departamentului Justiţiei să prezinte un raport, care ar urma să conchidă că McCabe a autorizat divulgarea unor informaţii către presă, fără să contacteze instituţia, care examina modul în care FBI a gestionat ancheta cu privire la e-mailurile lui Hillary Clinton.

Citește și : Alegătorii ruși denunță presiuni din partea angajatorilor să voteze duminică