DISTRIBUIȚI
Vanity Fair

Procurorii federali din New York anchetează dacă fostul avocat al preşedintelui american Donald Trump, Michael Cohen, a comis fraudă fiscală în legătură cu afacerea sa de taximetrie, relatează marţi Wall Street Journal, citând persoane familiarizate cu investigaţia, informează Reuters, potrivit agerpres.

Cohen, care a fost avocatul personal al lui Trump, nu a fost pus sub acuzare pentru nicio infracţiune. FBI a confiscat documente şi dosare în cadrul unor investigaţii ale procurorilor federali din New York care au legătură parţial cu ancheta procurorului special Robert Mueller asupra posibilei ingerinţe a Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.


Citește și : Turcia: Noul ministru adjunct de externe va conduce delegaţia care va merge în SUA pentru dezamorsarea tensiunilor (surse)

Moscova neagă orice amestec în alegerile din SUA, iar Trump infirmă orice complicitate cu Rusia a staffului său de campanie, calificând ancheta drept o vânătoare de vrăjitoare politică.

Cohen nu a răspuns unei solicitări de a confirma informaţia venită de la Reuters. Avocatul său Lanny Davis a refuzat la rândul său să facă declaraţii, „din respect pentru o investigaţie în desfăşurare”.

Autorităţile federale evaluează dacă venitul provenit din afacerea de taximetrie a lui Cohen a fost raportat la un nivel mai redus, potrivit ziarului.

De asemenea, acestea cercetează dacă angajaţi bancari i-au permis să obţină credite fără o documentaţie adecvată, inclusiv dacă Cohen a exagerat valoarea unor bunuri folosite ca garanţie dau dacă a minţit în declaraţiile date pentru obţinerea creditului, notează Wall Street Journal.

Citește și : UE îndeamnă companiile să intensifice afacerile cu Iranul, ignorând avertismentele lui Trump

Acuzaţiile de fraudă ar putea spori presiunea asupra lui Cohen de a coopera cu procurorii în cazul instrumentat în legătură cu posibila ingerinţă a Rusiei în alegerile din 2016, comentează Reuters.