DISTRIBUIȚI
Rolling Stone

Fostul analist de Informații din cadrul forțelor armate americane, Chelsea Manning, a fost arestat vineri după ce a refuzat să dea declarații în fața unui mare juriu care anchetează platforma WikiLeaks, relatează site-ul cotidianului The Guardian, potrivit Mediafax.

Judecătorul american Claude Hilton a ordonat arestarea lui Manning în urma unei scurte audieri în cadrul căreia aceasta a confirmat că nu are nicio intenția de a depune mărturie, afirmând că va accepta „orice pedeapsă va urma”.


Citește și : Trump se declară mulţumit că, în pofida condamnării lui Manafort, dosarul nu a confirmat o colaborare cu Rusia

Manning a mai declarat că se opune caracterului secret al procesului desfășurat de marele juriu și a susținut că a descoperit deja toate detaliile pe care le cunoaște.

Judecătorul a informat că aceasta va rămâne în arest până va depunde mărturie, sau până când marele juriu va încheia procesul.

Citește și : Comisia Europeană adoptă noi reguli pentru a stimula investiţiile companiilor de asigurări

Fostul președinte american Barack Obama a comutat pedeapsa soldatului Chelsea Manning, condamnat la 35 de ani de închisoare pentru furnizarea de documente secrete către WikiLeaks. Manning, care la momentul săvârșirii faptelor era bărbat, a declarat că a fost diagnosticat în 2013 cu disforie de gen şi un judecător din Kansas i-a aprobat fostului analist de informaţii al armatei cererea de a-şi schimba numele în Chelsea Elizabeth Manning.