DISTRIBUIȚI

Rusia şi-a exprimat vineri îngrijorarea faţă de un tir experimental, joi, al unei rachete balistice terestre americane care ar fi fost interzisă de Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Statele Unite au efectuat testul joi.


Citește și: UE prelungește sancțiunile împotriva Rusiei

Washingtonul s-a retras în august din Tratatul INF, semnat în 1987 cu Rusia, după ce au acuzat Moscova de încălcarea acestuia, ceea ce Kremlinul dezminte.

”Ne alarmează. Bineînţeles că vom ţine cont de acest lucru”, a declarat Vladimir Ermakov, directorul Departamentului controlului armamentului şi neproliferării din cadrul Ministerului rus de Externe.

Citește și: Boris Johnson obţine o majoritate absolută în alegerile anticipate

Este vorba despre cel de-al doilea test care ar fi fost interzis de Tratatul INF, în contextul în care New Start, alt tratat americano-rus cu privire la controlul armamentului nuclear urmează să expire în 2021.

Tratatul New Start este ultimul acord americano-rus nuclear major în vigoare, iar Moscova a avertizat că nu există suficient timp de negocieri, până la expirare, în vederea înlocuirii documentului.