DISTRIBUIȚI
Collier County Democrats

Guvernatorul republican al Floridei, Rick Scott, a câştigat duminică mandatul de senator, învingându-l pe deţinătorul actual al postului, democratul Bill Nelson, într-o cursă electorală care s-a încheiat după o renumărare manuală, transmite AFP, scrie Agerpres.

Potrivit rezultatelor definitive publicate de autorităţile electorale din Florida, Scott a obţinut 50,05% din sufragii, adică puţin peste 10.000 de voturi în plus faţă de senatorul în exerciţiu.


Citește și : Malta: Asasinii jurnalistei Daphne Caruana Galizia au fost identificaţi

Preşedintele american, Donald Trump, l-a felicitat imediat pe Twitter pe Rick Scott pentru „o campanie curajoasă şi încununată de succes”.

Deşi republicanii erau deja siguri că vor păstra controlul în camera superioară a Congresului, victoria în acest mare stat din sud le oferă o majoritate mai confortabilă.

Bill Nelson, senator din partea Floridei din 2001, şi-a acceptat înfrângerea duminică.

„Tocmai am vorbit cu senatorul Bill Nelson, care şi-a recunoscut înfrângerea cu eleganţă”, a indicat Rick Scott, într-un comunicat.

În acelaşi stat american, candidatul democrat la postul de guvernator, Andrew Gillum, şi-a acceptat de asemenea, sâmbătă, înfrângerea în faţa republicanului Ron DeSantis.

Citește și : Centenarul Independenței Letoniei a fost sărbătorit cu o paradă militară şi festivaluri