DISTRIBUIȚI
TWITTER

Statele Unite ale Americii au în vedere măsuri suplimentare împotriva activităţilor Rusiei, măsuri ce vor include o serie de acţiuni pentru a asigura protecţia alegerilor din noiembrie pentru Congresul SUA împotriva unui amestec al Moscovei, a indicat miercuri directorul Serviciilor Naţionale de Informaţii, Dan Coats, citat de agenţia Reuters, conform agerpres.

Potrivit lui Coats, SUA vor întreprinde mai multe acţiuni ca răspuns la otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal în Anglia, dar şi la ”o serie întreagă de activităţi dăunătoare ale Rusiei”.


Citește și : Șeful diplomaţiei nord-coreene se va întâlni cu omologul său rus pe 10 aprilie (Kremlin)

Preşedintele american Donald Trump a ordonat luna trecută expulzarea a 60 de ruşi din SUA şi a închis consulatul Rusiei din Seattle, ca răspuns la atacul cu un agent neurotoxic de uz militar, pe 4 martie, împotriva lui Skripal şi a fiicei lui, Iulia.

Moscova a respins orice responsabilitate a sa în legătură cu otrăvirea lui Skripal şi a ripostat cu expulzări de diplomaţi.

În cadrul unei întâlniri cu presa, Coats a fost întrebat dacă Washingtonul va lua alte măsuri în afară de cea privind expulzarea a 60 de diplomaţi.

”Se are în vedere acest lucru în mod considerabil şi se va face mai mult decât acum, şi asta în curând”, a spus el.

”Cred că suntem din ce în ce mai conştienţi de potenţialul Rusiei de a se implica în nenumărate moduri în legătură cu alegerile noastre, şi sunt luate o mulţime de măsuri”, a adăugat Coats.

Agenţiile americane de informaţii au ajuns la concluzia că Rusia a intervenit în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA pentru a influenţa votul în favoarea lui Trump. Un procuror federal special investighează o posibilă complicitate între campania lui Trump şi Moscova.

Citește și : Aflux fără precedent de migranţi în Turcia dinspre Iran