DISTRIBUIȚI
NextBigFuture.com

Administraţia SUA va dona 210 milioane de dolari unui număr de 64 de ţări, cele mai afectate de pandemia de coronavirus – inclusiv Spaniei şi Italiei – care însumează 121.996 de cazuri de contagiere şi 10.939 de decese, a anunţat într-un comunicat de presă difuzat joi secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, transmite EFE, potrivit agerpres.

În plus, 64 de milioane de dolari vor fi viraţi Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (ACNUR).


Citește și: Parlamentul European aprobă măsuri de urgență

„În total, aceste 274 de milioane de dolari deblocate astăzi (joi – n.r.) vor furniza resurse pentru 64 de ţări ale lumii aflate în risc major, pentru ca acestea să poată combate mai bine pandemia, şi vor permite ACNUR să ajute o parte din populaţiile cele mai vulnerabile ale lumii”, potrivit comunicatului citat.

Pompeo nu a specificat căror ţări le este destinat ajutorul, însă este prevăzut ca lista să includă Spania – cu 47.610 de cazuri confirmate şi 3.434 de decese, şi Italia, cu 74.386 de infectări şi 7.505 de decese, potrivit ultimelor date furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Citește și: Rusia ÎNCHIDE toate cafenelele şi restaurantele

EFE notează că inamicii SUA cei mai afectaţi de pandemia de coronavirus, Iranul şi China, nu vor primi asistenţă financiară din partea Statelor Unite ale Americii.