DISTRIBUIȚI
Washington Examiner

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat pe James Comey, fostul şef al FBI, despre care a spus că a minţit în faţa Congresului şi a numit cartea sa „o autobiografie a minciunilor”, scrie BBC, potrivit news.ro .

„De ce a minţit în faţa Congresului (închisoare)? Cum de a dezvăluit informaţii clasificate (închisoare)?”, a susţinut Trump.


Citește și : SUA nu-şi vor retrage trupele imediat din Siria (Nikki Haley)

El a criticat, de asemenea, viitoarea autobiografie a lui Comey, afirmând că este o „o carte cu recenzii foarte proaste” care „ridică multe semne de întrebare”.

Comentariile lui Trump vin înaintea unui interviu al lui Comey de la ABC News care va fi difuzat duminică seară ca parte a campaniei de promovare a cărţii sale.

În cartea sa, Comey susţine că interacţiunile sale cu Trump de pe vremea când era şeful FBI i-au adus aminte de „momente anterioare din cariera de procuror împotriva mafiei”. „Cercul tăcerii. Şeful în control complet. Jurămintele de loialitate. Viziunea de noi versus ei”, a explicat Comey.

În cadrul interviului de la ABC News care va fi difuzat complet duminică seară, Comey vorbeşte despre cum a gestionat ancheta FBI privind felul în care Hillary Clinton a folosit o adresă privată de e-mail pe vremea când era Secretar de Stat.

El precizează că presupunerea că Hillary Clinton va câştiga alegerile din 2016 a fost un factor important în decizia de a declanşa ancheta.

Trump a numit decizia ca fiind „stupidă” într-o serie de postări pe Twitter de duminică în care se referă la Comey ca fiind „alunecos” şi un „gunoi”.

Citește și : Regele Salman al Arabiei Saudite denuntă „ingerinţele flagrante ale Iranului” în afacerile arabe

Trump a afirmat de asemenea că fostul şef al FBI „nu este deştept” şi „va rămâne în istorie ca cel mai slab director FBI din istorie – de departe!”. Conform preşedintelui, cartea acestuia îi serveşte propriile interese şi este „falsă”.

Preşedintele susţine că „nu i-a cerut niciodată să-i fie loial” lui Comey şi că abia îl cunoştea.