DISTRIBUIȚI
towleroad.com

Discuţiile despre denuclearizarea Coreei de Nord merg „în direcţia bună”, a asigurat marţi Heather Nauert, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, transmite AFP, potrivit agerpres.

Discuţii cu uşile închise au avut loc în mod regulat după summitul istoric dintre preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong Un, în iunie, şi convorbirile şefului diplomaţiei, Mike Pompeo, cu alţi oficiali nord-coreeni, a precizat Nauert, într-un briefing de presă.


Citește și : Donald Trump condamnă atacul terorist din Londra: Aceste „animale nebune” trebuie contracarate prin „forţă”

„Considerăm că întâlnirile, negocierile şi conversaţiile – pe care le avem cu uşile închise – merg în direcţia bună”, a declarat Heather Nauert, adăugând că discuţiile cu guvernul nord-coreean devin „un lucru mult mai normal”.

Purtătoarea de cuvânt nu a furnizat niciun detaliu despre aceste discuţii, nici despre locul de desfăşurare, nici despre participanţi şi nici despre subiectul lor.

Amintind că liderul de la Phenian s-a angajat în direcţia denuclearizării la întâlnirea cu omologul american, Nauert a precizat că Washingtonul va continua să facă eforturi cu bună credinţă pentru a continua aceste întâlniri.

La summitul din 12 iunie, Kim Jong Un a reafirmat angajamentul său în favoarea unei „denuclearizări complete a peninsulei coreene”, o declaraţie de intenţii fără calendar sau modalităţi, departe de denuclearizarea „completă, verificabilă şi ireversibilă” cerută de Statele Unite, notează AFP.

Citește și : Fotografiile unui jurnalist american răpit acum 6 ani în Siria, expuse la Washington

Cele două Corei au decis luni organizarea în septembrie a unui summit la Phenian, care ar putea marca o nouă etapă importantă în apropierea istorică dintre cele două ţări.