DISTRIBUIȚI
Asia Times

Guvernul american a adoptat luni noi sancţiuni împotriva Myanmarului, vizând 16 persoane şi o instituţie având legături cu regimul militar al ţării, relatează DPA, potrivit agerpres.

„Treisprezece dintre persoanele sancţionate astăzi (luni – n.r.) sunt membri-cheie ai regimului militar din Myanmar, care reprimă violent mişcarea prodemocraţie din ţară şi este responsabil de violenţele şi atacurile letale în derulare împotriva populaţiei din Myanmar, inclusiv de crime împotriva copiilor”, a precizat Biroul Trezoreriei pentru controlul activelor străine (OFAC).


Citeşte şi: Plutonul de EXECUŢIE a fost introdus în Carolina de Sud – Black News

Celelalte trei persoane sunt copii adulţi ai unor oficiali militari din Myanmar sancţionaţi anterior, iar instituţia este Consiliul de Administraţie al Statului, „organismul creat de armată pentru a sprijini răsturnarea ilegală a guvernului civil ales în mod democratic”.

Toate proprietăţile sau activele în proprietăţi ale acestor persoane sau ale oricărei entităţi deţinute de ele şi care se află în SUA sau în posesia ori sub controlul unor cetăţeni americani sunt blocate şi trebuie raportate la OFAC.

Conform OFAC, Marea Britanie şi Canada „au sancţionat de asemenea persoane şi/sau instituţii” în legătură cu lovitura de stat, prin măsuri convergente.

Citeşte şi: Elveţia, cel mai probabil loc de întâlnire între Putin şi Biden – Black News

Washingtonul a impus o serie de sancţiuni şi alte măsuri restrictive de la lovitura de stat a armatei din Myanmar la 1 februarie, care a dus la înlăturarea şi reţinerea unor membri ai guvernului ales în mod democratic.

Conform estimărilor organizaţiei de ajutorare a prizonierilor AAPP, cel puţin 790 de persoane au fost ucise de la lovitura de stat. Peste 5.000 au fost trimise la închisoare.