DISTRIBUIȚI
Reuters

Statele Unite au redactat o listă suplimentară de produse importate din China cu o valoare de 200 de miliarde dolari anual pe care ameninţă să le taxeze cu începere din luna septembrie, a anunţat marţi reprezentantul american pentru Comerţ, Robert Lighthizer, notează AFP, potrivit agerpres.

Administraţia preşedintelui Donald Trump sporeşte astfel presiunea în războiul comercial cu China care s-a concretizat săptămâna trecută în impunerea unor taxe vamale pentru importuri chineze în valoare de 34 miliarde de dolari. O măsură legată de un diferend asupra proprietăţii intelectuale la care Beijingul a răspuns imediat prin taxe echivalente.


Citeşte şi: Trump: Numeroase ţări din NATO trebuie „să plătească” arierate Statelor Unite

Aceste taxe vamale vor acoperi importuri chineze în valoare totală de 50 de miliarde de dolari, a precizat marţi Robert Lighthizer într-un comunicat. Produsele vizate de aceste taxe beneficiază de „transferuri forţate de tehnologii”, o practică pentru care americanii acuză China.

Represaliile Beijingului la aceste măsuri au declanşat noile ameninţări ale Washingtonului, de această dată pentru un total de peste 200 de miliarde de dolari.