DISTRIBUIȚI
ICE

Curtea Supremă a Statelor Unite a susţinut marţi dreptul guvernului american de a închide oricând, pe durată nedeterminată, imigranţii în aşteptarea deportării, transmite Reuters. Detenţia este teoretic posibilă chiar şi după mai mulţi ani de la ispăşirea pedepselor cu închisoarea de către cei condamnaţi pentru infracţiuni grave, care urmează să fie deportaţi, potrivit Agerpres.

Conform deciziei Curţii, autorităţile federale pot reţine oriunde astfel de imigranţi şi îi pot închide pe termen nelimitat, în orice moment, nu doar imediat după eliberarea din închisoare.


Citește și : Incertitudine în jurul vizitei lui Emmanuel Macron în Polonia

Votul judecătorilor de la instanţa supremă americană a fost de 5 la 4 – conservatorii au susţinut poziţia administraţiei conduse de preşedintele Donald Trump, iar liberalii au fost împotrivă.

Decizia permite totuşi imigranţilor să conteste din motive constituţionale legea federală din 1996 aplicabilă în astfel de cazuri. Ei pot cere să li se respecte dreptul la judecată în caz că sunt închişi din nou la mult timp după eliberarea din penitenciare.

Citește și : FDS anunță arestarea mai mulţi jihadişti implicaţi în atacul de la Minbej din nordul Siriei