DISTRIBUIȚI
AFP

Activitatea suplimentară de colonizare israeliană nu contribuie la pacea cu palestinienii, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, citat miercuri de Xinhua, potrivit agerpres.

„Am fost foarte clari în legătură cu aceasta, că activitatea de colonizare suplimentară, activitatea de colonizare fără restricţii, nu avansează perspectivele de pace”, a afirmat Heather Nauert într-un briefing de presă, rugată să comenteze această activitate.


Citeşte şi: Donald Trump SCHIMBĂ ambasadorii SUA din Polonia şi Ungaria

Parlamentul israelian a adoptat recent o nouă lege ce permite o aplicare extinsă a legii educaţiei în instituţiile de învăţământ cu sediul în aşezările evreieşti din Cisiordania.

Luni, purtătorul de cuvânt prezidenţial palestinian Nabil Abu Rudeineh a avertizat că orice extindere a colonizării israeliene nu va duce decât la mai multă tensiune şi instabilitate şi va distruge orice efort internaţional pentru salvarea procesului de pace.

În aceeaşi zi, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că discută cu administraţia SUA o iniţiativă de a anexa aşezările israeliene din Cisiordania. Dar acest lucru a fost dezminţit de Casa Albă.

Discuţiile de pace dintre palestinieni şi israelieni sunt blocate din 2014 şi par mai dificile ca oricând după ce administraţia preşedintelui american Donald Trump a recunoscut anul trecut Ierusalimul drept capitala israeliană şi a decis să mute acolo ambasada SUA de la Tel Aviv.

Citeşte şi: SUA vor includerea Pakistanului pe lista statelor care finanţează terorismul