DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele american Donald Trump a confirmat vineri că un suspect a fost reţinut în cadrul anchetei cu privire la valul de bombe trimise prin poştă săptămâna aceasta şi a promis că acesta va fi urmărit penal ”maximum cât permite legea”, relatează The Associated Press, potrivit News.ro .

”Trebuie să nu pemitem niciodată ca violenţa politică să prindă rădăcini în America”, a declarat locatarul Casei Albe după restarea lui Cesar Sayoc, în vârstă de 56 de ani, în Florida.


Citește și : Cazul Khashoggi: Turcia cere extrădarea a 18 suspecţi din Arabia Saudită

Peste 10 colete cu bombe au fost trimise prin poştă, săptămâna aceasta, unor personalităţi ostile preşedintelui american.

”Aceste acte de teroare sunt demne de dispreţ”, a declarat Trump, care i-a îndemnat pe americani ”să se unească”.

Însă locatarul Casei Albe face aceste declaraţii la doar câteva ore după ce s-a plâns de faptul că presa se concentrează asupra acestui val de colete suspecte şi distrage atenţia de la eforturile republicanilor în alegerile de la jumătate de mandat, care au loc peste 12 zile, pe 6 noiembrie.

Citește și :SUA/Colete suspecte: Autorităţile din Florida ridică o dubă albă

El a denunţat de asemenea ”chestia asta cu «bombele»”, punând cuvântul bombe între ghilimele, în contextul în care s-a evocat o farsă.