DISTRIBUIȚI
vermontbiz.com

Christine Hallquist a câştigat marţi seară alegerile primare democrate pentru postul de guvernator în statul Vermont potrivit rezultatelor parţiale citate de mass-media americane şi ar putea deveni, dacă obţine victoria la legislativele din noiembrie, prima femeie transgen aleasă guvernator în Statele Unite, relatează miercuri France Presse, potrivit agerpres.

„Moment istoric!”, a salutat cu majuscule pe Twitter Victory Fund, o organizaţie ce sprijină candidaţii LGBT în politică.


Citește și : Donald Trump condamnă atacul terorist din Londra: Aceste „animale nebune” trebuie contracarate prin „forţă”

Dar victoria lui Christine Hallquist în alegerile din noiembrie nu este asigurată în timp ce adversarul său republican va fi guvernatorul în exerciţiu Phil Scott. El a câştigat lejer alegerile sale primare potrivit rezultatelor parţiale difuzate de mass-media.

În 2015, „Christine a luat decizia să devină ea însăşi, o femeie transgen”, se precizează într-o scurtă biografie disponibilă pe website-ul campaniei sale. Christine Allquist era atunci director al unei companii.

În noiembrie anul trecut, o altă femeie transgen a obţinut o victorie istorică. Danica Roem a devenit prima persoană transgen aleasă în parlamentul unui stat american, Virginia.

Citește și : Fotografiile unui jurnalist american răpit acum 6 ani în Siria, expuse la Washington

La ora 2.45 GMT, Christine Hallquist era pe primul loc, câştigând peste 48% din voturi după numărarea a 87% dintre buletinele de vot, potrivit New York Times.

Alţi trei candidaţi se aflau de asemenea în cursă, James Ehlers, un activist de mediu, Brenda Siegle, o organizatoare de festival, şi Ethan Sonneborn, un adolescent de 14 ani care a profitat de un vid juridic ce nu stabileşte limita de vârstă pentru a candida.