DISTRIBUIȚI
Israel National News

Statele Unite au cerut organizarea unei noi reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, după ce Coreea de Nord a testat mai multe rachete în ultima săptămână, au anunţat marţi surse diplomatice de la New York, transmite AFP, potrivit agerpres.

Reuniunea cu uşile închise ar urma să aibă loc joi, a declarat o sursă sub rezerva anonimatului, indicând că Regatul Unit, Franţa, Irlanda, Albania şi Mexic şi-au exprimat sprijinul faţă de iniţiativa americană.


Citeşte şi: Germania sare de 100.000 de infectări zilnice pentru prima dată de la începutul pandemiei – Black News

„Vom continua să creştem presiunea asupra nord-coreenilor”, a declarat marţi ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, într-un interviu pentru The Washington Post.

Pe 10 ianuarie, reuniunea Consiliului de Securitate, solicitată de aceleaşi ţări, în mare parte, a fost urmată la scurt timp de un nou test balistic nord-coreean.

Într-o declaraţie comună, şase ţări – SUA Unite, Albania, Franţa, Irlanda, Japonia şi Regatul Unit – au cerut apoi regimului de la Phenian „să se abţină de la orice altă acţiune de destabilizare”. Coreea de Nord a ignorat acest apel şi şi-a continuat testele cu rachete, inclusiv luni.

Citeşte şi:Începe NEBUNIA! O canadiană devine prima pacientă din lume diagnosticată cu ‘schimbări climatice’ – Black News

Miercurea trecută, după adoptarea de sancţiuni financiare de către SUA împotriva a cinci nord-coreeni, Washingtonul a întreprins măsuri în Consiliul de Securitate pentru a extinde sancţiunile internaţionale individuale ale ONU la aceste cinci persoane.

În prezent este în curs o procedură de examinare pe acest subiect, dar diplomaţii estimează că Rusia şi China, care au drept de veto şi care militează de mai bine de un an pentru o reducere a sancţiunilor în scopuri umanitare, ar putea bloca această iniţiativă americană în decursul săptămânii.