DISTRIBUIȚI
European Coordination of Committees and Associations for ..

Administraţia Joseph Biden a cerut Guvernului israelian să suspende construcţiile în colonii din Cisiordania, în schimbul unor măsuri de coordonare în materie de securitate cu Autoritatea Palestiniană, afirmă surse citate de site-ul Walla.co.il şi de postul de televiziune I24News, informează mediafax.

Conform oficialilor citaţi, Washingtonul vrea ca Guvernul Benjamin Netanyahu să oprească „temporar” construcţiile în colonii evreieşti şi să suspende operaţiunile de evacuare sau demolare a caselor palestiniene.


Citește și : Damascul promite ONU că ajutorul cerut va ajunge la toţi sirienii

În schimb, Autoritatea Palestiniană ar urma să anuleze iniţiativele antiisraeliene de la Naţiunile Unite şi să actualizeze coordonarea în materie de securitate cu autorităţile israeliene.

Solicitările au fost formulate în cursul vizitei secretarului de Stat american, Antony Blinken, în Israel şi în Cisiordania.

Administraţia de la Washington se teme că tensiunile dintre israelieni şi palestinieni ar putea escalada, după o serie de atacuri palestiniene şi operaţiuni antiteroriste israeliene. Administraţia Biden cere constant Israelului să evite activităţile de colonizare şi să menţină statutul administrativ în zona Esplanadei Moscheilor din Ierusalim.

Citește și : Opt luptători au fost salvaţi de sub dărâmături în Turcia (VIDEO)