DISTRIBUIȚI

Statele Unite vor propune partenerilor lor din NATO să creeze un depozit de materiale care s-ar putea dovedi crucial în gestionarea unor crize precum cea a pandemiei de coronavirus, a declarat marţi într-o conferinţă de presă ambasadoarea americană la NATO, Kay Bailey Hutchison, citată de EFE, potrivit agerpres.

„Vom cere liderilor NATO şi liderilor militari să prezinte planuri pe baza a ceea ce am învăţat din această criză. De exemplu, vom sugera să avem un depozit în care să nu existe bunuri perisabile, ci lucruri despre care ştim cu toţii că lipsesc în această epidemie”, a declarat Hutchison, care şi-a exprimat convingerea că NATO „are cu siguranţă capacitatea” de a crea un astfel de depozit, precum şi de a inventaria şi transporta cele necesare pe cale aeriană, feroviară sau rutieră, ceea ce le-ar permite aliaţilor să se coordoneze şi să dispună de materiale mult mai rapid.


Citește și: SUA își SUSPENDĂ contribuția la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Hutchison a evidenţiat faptul că experienţa militară a Alianţei Nord-Atlantice va demonstra cum trebuie confruntat acest tip de criză „într-un mod mai rapid şi să fim mai bine pregătiţi”.

Citește și: Externele franceze îl convoacă pe ambasadorul chinez la Paris