DISTRIBUIȚI
Politico

Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo a felicitat marţi partidele din tabăra pro-democraţie din Hong Kong pentru alegerile primare organizate în ziua precedentă, cerând alegeri legislative ”libere şi corecte” în septembrie, relatează AFP, scrie agerpres.

”Felicitări partidelor pro-democraţie din Hong Kong pentru aceste alegeri primare reuşite. Alegerea Consiliului Legislativ în septembrie va trebui să fie la fel de liberă şi corectă ”, a scris el pe Twitter.


Citește și : Violenţe în centrul Parisului, la o manifestaţie de Ziua Naţională a Franţei

”Observăm, cu o îngrijorare serioasă, ameninţarea şefei executivului din Hong Kong, Carrie Lam, potrivit căreia aceste alegeri ar fi putut încălca noua lege a Beijingului privind ‘securitatea naţională’ pe acest teritoriu, ceea ce arată încă o dată că Partidul Comunist Chinez se teme de democraţie şi de liberul arbitru al propriului popor”, a adăugat secretarul de stat american într-un comunicat.

Peste 600.000 de oameni din Hong Kong au luat parte la acest scrutin neoficial în acest weekend, în pofida avertismentelor autorităţilor că ar putea încălca noua lege impusă de Beijing.

Citește și : NATO va continua să acorde sprijin Georgiei pentru implementarea reformelor