DISTRIBUIȚI
IRNA English

Esmail Ghaani, succesorul generalului iranian Qassem Soleimani la conducerea Forţei Quds, riscă să aibă aceeaşi soartă dacă organizează operaţiuni antiamericane, a avertizat joi Brian Hook, emisarul special american pentru Iran, informează cotidianul Asharq al-Awsat, scrie mediafax.

Întrebat despre numirea lui Esmail Ghaani în funcţia de comandant al Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei, Brian Hook a declarat: „Dacă urmează acelaşi drum de ucidere a americanilor, va avea aceeaşi soartă, deoarece preşedintele a spus clar de mulţi ani că orice atac împotriva personalului militar american sau intereselor americane din regiune va fi urmat de un răspuns decisiv, iar preşedintele a demonstrat acest lucru pe 2 ianuarie”.


Citește și : Coronavirusul din China a ajuns în Singapore. Un prim caz de îmbolnăvire a fost confirmat

„Aceasta nu este o nouă ameninţare. Preşedintele a spus permanent că va acţiona decisiv pentru apărarea intereselor americane. Şi cred că regimul iranian înţelege acum că nu poate ataca America aşa cum vrea şi să scape de acest lucru fără urmări. Deci, vom trage la răspundere aceste regim pentru orice atac asupra americanilor ori asupra intereselor americane din regiune”, a precizat Brian Hook.

Donald Trump a argumentat iniţial că generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Qods din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran, pregătea atacuri asupra unor misiuni diplomatice americane. Însă secretarul american al Apărării, Mark Esper, a afirmat că nu existau indicii specifice că liderul militar iranian pregătea atentate.

Citește și : ALERTĂ în Franța: Un prim caz suspect de îmbolnăvire cu coronavirusul din China

Iranul a atacat baze militare din Irak în care sunt trupe americane ca ripostă la asasinarea de către SUA a generalului Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.