DISTRIBUIȚI
WordPress.com

Statele Unite consideră drept „îngrijorătoare” eforturile Rusiei de dezvolta arme spațiale, inclusiv sisteme laser mobile pentru distrugerea sateliților în spațiu, a declarat Yleem D.S. Poblete, asistent al secretarului de Stat pentru Controlul Armelor, relatează agenția de știri Reuters, potrivit mediafax.

Dezvoltarea de către Moscova a capacităților contra-spațiale „este îngrijorătoare având în vedere comportamentul malign recent al Rusiei”, a afirmat oficialul american.


Citește și : Donald Trump condamnă atacul terorist din Londra: Aceste „animale nebune” trebuie contracarate prin „forţă”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a dezvăluit în martie „șase noi sisteme ofensive majore”, inclusiv sistemul laser mobil Peresvet.

„Pentru Statele Unite aceasta este o dovadă suplimentară că acțiunile ruse nu corespund cu afirmațiile lor”, a adăugat asistentul secretarului de Stat pentru Verificare, Control și Conformare privind reglementările în domeniul armamentului.

Citește și : Fotografiile unui jurnalist american răpit acum 6 ani în Siria, expuse la Washington

Un delegat rus, prezent la Conferința ONU pentru Dezarmare, a criticat afirmațiile lui Poblete, pe care le-a catalogat ca fiind nefondate și calomnioase.