DISTRIBUIȚI
UN Web TV - the United Nations

Emisarul american pentru Etiopia, Jeffrey Feltman, a semnalat marţi ”progrese în curs” către o soluţionare diplomatică a conflictului, dar a avertizat că ”escaladarea” militară riscă să le anuleze, relatează AFP, informează agerpres.  

”Există progrese incipiente în încercarea de a determina părţile să treacă de la o confruntare militară la un proces de negociere”, a declarat Jeffrey Feltman jurnaliştilor, care a revenit dintr-o nouă misiune la Addis Abeba.


Citește și : Ucraina îşi intensifică exerciţiile de război! Trupele aeropurtate au fost puse în alertă!

După mai mult de un an de război între forţele guvernamentale şi Frontul de Eliberare al Poporului Tigray (TPLF), susţinut de Armata de Eliberare Oromo (OLA), luptele se apropie acum de capitală, împingând mai multe ţări occidentale, între care Statele Unite, să ceară cetăţenilor lor să părăsească Etiopia.

Aceste avertismente intervin în timp ce tensiunile se amplifică în Etiopia, unde guvernul central este în război de peste un an cu TPLF.

Până în prezent, potrivit ONU, mii de oameni şi-au pierdut viaţa, iar aproximativ două milioane au fost nevoite să se strămute în interiorul Tigray, unde rebelii au extins conflictul în ultimele luni în regiunile vecine Amhara şi Afar.

Citește și : Premierul belgian reacţionează la protestele violente petrecute la Bruxelles: ‘Complet inacceptabile’