DISTRIBUIȚI
Medscape

Statele Unite au înregistrat o creştere cu 40% a cazurilor de COVID-19 în rândul copiilor în ultimele două săptămâni ale lunii iulie, fiind confirmate în această perioada peste 97.000 de noi contaminări la copii, potrivit unui studiu al Academiei Americane de Pediatrie, care evidenţiază riscurile redeschiderii şcolilor, relatează luni agenţia EFE, scrie agerpres.

Între 16 şi 30 iulie numărul cazurilor de COVID-19 în rândul minorilor a crescut în SUA de la 241.904 la 338.982, evoluţie ce arată o accelerare a ritmului contagierii între minori şi tineri, categorii de populaţie care până recent înregistrau o incidenţă mai redusă a acestei boli.


Citește și : Explozie puternică în Baltimore

Majoritatea statelor din componenţa SUA definesc drept copii persoanele cu vârsta de până la 17 sau 19 ani, dar Florida, unul dintre statele cele mai afectate de pandemie, a coborât acest prag până la vârsta de 14 ani, în timp ce Alabama l-a urcat până la 24 de ani.

Conform acestui studiu, minorii au reprezentat 9% din totalul cazurilor de COVID-19 detectate în SUA în perioada menţionată, 70% din noile infecţii fiind înregistrate în statele din sudul şi vestul SUA. Circa 40% din noile infecţii sunt în rândul hispanicilor, 33% în rândul americanilor de culoare şi 13% în cazul americanilor albi.

Citește și : Guvernul Libanului şi-a prezentat demisia

De asemenea, 20 de minori infectaţi cu noul coronavirus au murit în SUA în ultimele două săptămâni din iulie şi circa 600 au fost spitalizaţi.

Totuşi, copiii infectaţi cu SARS-CoV-2 prezintă în general simptome mai puţin grave decât adulţii, mai relevă studiul.