DISTRIBUIȚI
Fair Observer

Administrația din Statele Unite a decis marți impunerea unui nou set de sancțiuni care o vizează pe soția președintelui Nicolas Maduro, pe vicepreședintele din Venezuela și pe ministrul Apărării, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Decizia de a impune un nou set de sancțiuni este legată de dezaprobarea Statelor Unite în ceea ce privește regimul președintelui Nicolas Maduro.


Citește și : China anunţă nu poate continua negocierile comerciale din cauza „ameninţărilor şi presiunilor” SUA

Printre cele șase persoane vizate de sancțiuni, pe lângă soția președintelui, se numără vicepreședintele Delcy Eloina Rodriguez Gomez și Vladimir Padrino Lopez, ministrul Apărării.

Statele Unite au decis impunerea de sancțiuni și împotriva a trei companii și o aeronavă oficială.

Uniunea Europeană a impus în luna iunie sancțiuni economice împotriva 11 oficiali importanți din Venezuela, în semn de protest față de realegerea lui Nicolas Maduro în funcția de președinte.

Citește și : ONU a deschis o anchetă privind un posibil bombardament american asupra civililor în nord-estul Afganistanului

Guvernul lui Maduro a denunțat sancțiunile impuse acum patru luni, justificând că acestea încalcă legea internațională și suveranitatea Venezuelei și a acuzat Uniunea Europeană că este subordonată administrației lui Donald Trump.