DISTRIBUIȚI

Numărul total de cazuri noi de coronavirus confirmate în Statele Unite a depășit jumătate de milion de vineri, iar numărul deceselor a trecut de 2.000, potrivit CNN, scrie mediafax.

Numărul de peste un milion de cazuri de coronavirus din SUA reprezintă aproape o treime din toate cazurile la nivel mondial, potrivit https://globalnews.ca/.


Citește și : Bilanțul pandemiei de COVID-19 la nivel mondial

CNN arată sunt 2.108 decese raportate într-o singură zi, vineri, astfel că SUA au fost, de asemenea, aproape să depășească Italia ca țara cu cele mai multe morți din COVID-19 vineri. Italia a înregistrat 18.849 de morți, în timp ce S.U.A. a raportat 18.758, potrivit lui Johns Hopkins.

În total, numărul de 501.419 cazuri de coronavirus este mai mare decât totalul celor trei țări unde pandemia a făcut ravagii: Spania, Italia și Franța. De exemplu, totalul Statelor Unite este de peste trei ori mai mare decât numărul raportat de Spania, la 158.273 de cazuri.

Aproape 1,7 milioane de oameni din lume au fost infectați cu noul coronavirus, iar peste 102.000 au murit, la nivel global.

Citește și : Papa Francisc îi compară pe cei care i-au tratat pe bolnavii de COVID-19 cu soldaţii ‘morţi pe front’