DISTRIBUIȚI
www.houstonpublicmedia.org

Avocatul din oficiu al lui Nikolas Cruz, care a ucis 17 persoane într-un liceu din Parkland, în Florida, a solicitat să nu-l mai reprezinte pe clientul său, întrucât acesta ar urma să încaseze o asigurare de viaţă şi nu mai merită să beneficieze de o apărare gratuită, relatează AFP, potrivit News.ro .

Howard Finkelstein, un avocat din comitatul Broward, a depus o cerere în acest sens miercuri seara, în care arată că Nikolas Cruz, în vârstă de 20 de ani, ”este beneficiarul unei asigurări de viaţă şi poate încasa jumătate dintr-un capital, în caz de deces, estimat la 864.929 de dolari”, adică peste 430.000 de dolari.


Citește și : Canada: Primarul capitalei Ottawa a decretat stare de urgenţă din cauza inundaţiilor

În Statele Unite, legea prevede ca acuzaţii care nu au mijloace să-şi plătească serviciile unui avocat să beneficieze de unul din oficiu.

Potrivit ziarului local Sun Sentinel, Nikolas Cruz şi fratele său Zachary sunt beneficiarii unei asigurări contractate de către mama lor, decedată în noiembrie 2017.

Însă el riscă să nu vadă banii, din cauza procedurilor angajate împotriva sa, în civil, de către familii ale victimelor.

Nikolas Cruz a anunţat anul trecut că vrea să-şi doneze moştenirea familiilor victimelor.

El a recunoscut că a deschis focul, la 14 februarie 2018, în Liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, cu o puşcă semiautomată de atac de tip AR-15.

Cruz a ucis 14 liceeni şi trei angajaţi ai insituţiei.

Citește și : SUA nu au plătit bani în schimbul eliberării lui Otto Warmbier (Trump)