DISTRIBUIȚI

Casa Albă şi-a dezvăluit miercuri planul de a începe în noiembrie imunizarea împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer a 28 de milioane de copii americani cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, imediat ce va fi primită autorizaţia din partea autorităţilor sanitare, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Eforturile noastre de planificare înseamnă că vom fi gata să începem vaccinările în câteva zile după recomandarea finală” din partea Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, a afirmat Casa Albă într-un comunicat.


Citește și : O asociaţie ‘împotriva islamofobiei’ din Franţa a fost dizolvată pentru că incita la ură

Un grup de experţi al CDC este programat să se reunească pe 2 şi 3 noiembrie în legătură cu această chestiune, iar recomandarea agenţiei urmează să fie publicată foarte curând după această dată.

Anterior, un comitet consultativ al Agenţiei pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite va analiza datele furnizate de Pfizer, pe 26 octombrie. Dacă recomandarea sa este pozitivă, FDA va da undă verde pentru a deschide calea către CDC.

Vaccinurile vor fi disponibile în cabinetele de pediatrie, în spitalele de pediatrie, dar şi în şcoli, a mai spus Casa Albă.

Ambalajul vaccinului a fost modificat pentru a fi mai uşor de utilizat, cu pachete de 10 flacoane (fiecare conţinând 10 doze). Guvernul va furniza, de asemenea, echipamentul necesar inoculărilor, inclusiv ace mai mici.

Citește și : Putin îi bagă în concediu plătit pe toţi ruşii

Guvernul a dat asigurări că Statele Unite dispun de suficiente doze pentru a imuniza toţi copiii din această grupă de vârstă.