DISTRIBUIȚI

Departamentul de Stat al SUA a informat miercuri că a aprobat plecarea voluntară din India a angajaţilor guvernamentali americani care nu desfăşoară activităţi esenţiale, o decizie luată din cauza recrudescenţei epidemiei de COVID-19 în această ţară, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Săptămâna trecută, Departamentul de Stat anunţa că familiile angajaţilor guvernamentali americani pot părăsi în mod voluntar India.


Citeşte şi: Pentagonul se teme de tot ce-i mai rău! Racheta chinezilor se poate prăbuşi într-o zonă populată – Black News

Departamentul de Stat de la Washington i-a sfătuit pe americani să nu călătorească în India, iar pe care doresc să plece de acolo să profite de primele transporturi comerciale disponibile.

Un al doilea val al epidemiei traversează India de câteva săptămâni, provocând o penurie de paturi de spital, medicamente şi oxigen pentru pacienţii cu COVID-19.

Citeşte şi: IFPMA este ‘dezamăgită’ de suspendarea brevetelor pentru vaccinurile anti-COVID-19 – Black News

Joi, Ministerul Sănătăţii a anunţat că numărul infectărilor cu coronavirus a depăşit 21 milioane, după ce în precedentele 24 de ore au fost înregistrate 412.262 de cazuri noi.

Cel mai recent bilanţ pe o zi al deceselor este de 3.980, cel mai ridicat de până acum, iar numărul total a ajuns la 230.168, potrivit ministerului indian.