DISTRIBUIȚI
Reuters

Statele Unite vor păstra în cele din urmă aproximativ 600 de militari în Siria, în pofida voinţei afişate de preşedintele Donald Trump de a pune capăt „războaielor fără sfârşit”, a afirmat miercuri şeful Pentagonului, Mark Esper, citat de AFP, potrivit agerpres.

„Suntem pe cale de a retrage trupele din nord-estul Siriei”, a declarat ministrul american al apărării în avionul care îl ducea la Seul, unde începe joi un turneu prin Asia.


Citește și : Apelurile de anchetare a lui Biden în Ucraina nu pot fi considerate acţiuni anticorupţie (George Kent)

„În final, vom avea acolo între 500 şi 600 de soldaţi”, a adăugat el.

întrebat dacă acest număr îi include şi pe cei circa 200 de soldaţi desfăşuraţi la garnizoana Al-Tanf (sud), la frontiera cu Iordania, Mark Esper a explicat că vorbeşte numai despre nord-estul Siriei, unde Donald Trump a însărcinat deja Pentagonul să asigure securitatea terenurilor petrolifere.

„În întreaga ţară, vor fi cu puţin peste 600”, a subliniat el.

Citește și : Giuliani neagă că ar fi comis vreo faptă ilegală în relaţiile cu Ucraina: ‘Nu am făcut nimic greşit’

Un responsabil militar american a declarat săptămâna trecută pentru AFP că numărul soldaţilor americani desfăşuraţi în Siria rămâne aproximativ stabil, la mai puţin de o mie, adăugând că retragerea din nord continuă.

Mark Esper a ţinut să adauge că datele se mai pot schimba, în special dacă aliaţii europeni îşi vor întări efectivele din această ţară.