DISTRIBUIȚI
HispanTV

SUA au ameninţat cu sancţiuni compania aeriană publică venezueleană Conviasa şi au anunţat blocarea avioanelor acesteia, potrivit unui comunicat publicat vineri, informează AFP, scrie agerpres.

Departamentul american al Trezoreriei a identificat compania Conviasa ca fiind „susceptibilă de a fi sancţionată în calitate de proprietate a guvernului venezuelean”.


Citește și : Bilanțul persoanelor ucise de noul coronavirus a depășit 700

Flota de avioane a Conviasa a fost de asemenea blocată sau „îngheţată” de Washington, ceea ce înseamnă că aparatele nu pot fi folosite fără autorizaţie din partea OFAC, agenţia care gestionează sancţiunile Trezoreriei americane.

Astfel, „americanii sunt informaţi că nu pot efectua tranzacţii cu această companie aeriană (…), exceptând cazurile când se oferă o autorizaţie contrară”, a detaliat Departamentul de Stat american într-un comunicat distinct.

Washingtonul încearcă de luni de zile să sufoce guvernul venezuelean cu sancţiuni economice contra acestei ţări cu imense rezerve petroliere.

Citește și : Le Drian: Pescuitul, ‘o prioritate absolută’ în cadrul negocierilor post-Brexit

Aflat la conducerea Venezuelei din 2013, Nicolas Maduro a fost reales pentru un al doilea mandat în 2018, în urma unui scrutin boicotat de opoziţie care a respins rezultatele, la fel ca o bună parte a comunităţii internaţionale.

Opozantul venezuelean Juan Guaido a fost primit miercuri de preşedintele american Donald Trump. Guaido a fost recunoscut de SUA şi de alte circa 50 de ţări preşedinte interimar al Venezuelei, în timp ce Moscova îl recunoaşte drept şef al statului pe Nicolas Maduro.