DISTRIBUIȚI
Financial Times

Administraţia Biden a anunţat, marţi, că a adăugat treizeci şi şase de companii pe lista neagră comercială, acuzând cinci companii chineze că sprijină baza industrială militară şi de apărare a Rusiei, în urma invaziei lansate de Moscova în Ucraina, relatează Reuters, scrie news.ro .

”Acţiunea de astăzi (n.r. marţi) trimite un mesaj puternic entităţilor şi indivizilor de pe tot globul că, dacă vor să sprijine Rusia, Statele Unite le vor izola la rândul lor”, a declarat subsecretarul deComerţ pentru Industrie şi Securitate, Alan Estevez, într-un comunicat.


Citește și : Lituania INTERZICE importurile de gaze din Rusia

”Nu vom ezita să acţionăm, indiferent de locul în care se află o parte, dacă aceasta încalcă legea SUA”, a spus secretarul adjunct al Comerţului pentru Administrarea Exporturilor, Thea Rozman Kendler, în acelaşi comunicat.

Oficialii americani au afirmat anterior că Beijingul respectă în general restricţiile, însă Guvernul SUA a promis să monitorizeze îndeaproape respectarea sancţiunilor şi să aplice riguros reglementările.

Citește și : G7 va analiza posibilitatea plafonării prețului petrolului rusesc

Statele Unite s-au alăturat aliaţilor pentru a-l pedepsi pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru invazia lansată pe 24 februarie asupra Ucrainei, sancţionând o serie de companii şi oligarhi ruşi şi adăugându-i pe alţii pe lista neagră comercială.