DISTRIBUIȚI
Fox News

Primele acuzaţii în cadrul anchetei procurorului special privind presupusa ingerinţă rusă în campania prezidenţială de anul trecut din Statele Unite au fost aprobate de un mare juriu, transmit sâmbătă agenţiile internaţionale de presă care citează CNN. 

Canalul de ştiri nu precizează nici persoanele vizate, nici capetele de acuzare ce ar fi fost reţinute, conform AFP.


„Un mare juriu federal din Washington DC a aprobat vineri primele acuzaţii în ancheta condusă de procurorul special Robert Mueller”, a indicat CNN pe site-ul său, precizând că „aceste acte de acuzare sunt încă sub sigiliu, prin ordinul judecătorului federal”.

CNN, care face referire la „surse aflate la curent cu dosarul”, neidentificate, adaugă că au fost efectuate pregătiri vineri pentru a se trece la arestări începând de luni.

Un purtător de cuvânt al lui Mueller, contactat de canal, a refuzat orice comentariu, mai relevă AFP.

Procurorul special – numit în mai după demiterea surpriză a şefului FBI, James Comey, de către preşedintele Donald Trump – examinează acţiunile Rusiei din timpul alegerilor prezidenţiale americane şi caută să determine în mod special dacă au existat legături cu echipa de campanie a miliardarului.

El analizează inclusiv circumstanţele care au condus la demisia primului consilier pentru securitate naţională al preşedintelui, Michael Flynn, şi la îndepărtarea lui Comey, precum şi o întâlnire din luna mai în Biroul Oval între Donald Trump, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak.

În plus faţă de Mueller, trei comisii parlamentare ale Congresului anchetează de asemenea acest caz.