DISTRIBUIȚI
EURACTIV.com

Miniştrii de Externe din statele Alianţei Nord-Atlantice vor discuta, la Bucureşti, despre modalităţile de suplimentare a susţinerii pentru Ucraina şi pentru alte state partenere supuse presiunilor Rusiei, inclusiv Republica Moldova, afirmă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, informează mediafax.

„Aici, la Bucureşti, miniştrii de Externe din statele NATO vor aborda modalităţi de suplimentare a susţinerii pentru Ucraina, precum şi pentru alţi parteneri care se confruntă cu presiuni ruse, Bosnia-Herţegovina, Georgia şi Republica Moldova. În calitatea de vecin al Ucrainei, aţi demonstrat găzduirea cu generozitate a peste 1,5 milioane de refugiaţi. Aţi facilitat exportarea a milioane de tone de cereale ucrainene, pentru a contribui la atenuarea crizei alimentare mondiale. Şi furnizaţi asistenţă militară semnificativă Ucrainei”, a declarat Jens Stoltenberg, în conferinţa de presă organizată împreună cu preşedintele României, Klaus Iohannis.


Citește și:  Ucişi, răniţi sau dispăruţi, copiii din Ucraina sunt şi ei victime ale războiului

„Nu îi putem permite lui Vladimir Putin (preşedintele Rusiei – n.red.) să câştige. Acest lucru le-ar arăta liderilor autoritarişti din întreaga lume că îşi pot atinge scopurile utilizând forţa militară, iar lumea ar fi transformată într-un loc mai periculos pentru noi toţi. Prin urmare, este în interesul nostru de securitate să susţinem Ucraina”, a subliniat Jens Stoltenberg.

Miniştrii de Externe din statele membre NATO se reunesc la Bucureşti, marţi şi miercuri, pentru a discuta despre conflictul din Ucraina şi despre modalităţile de consolidare a apărării comune.

Citește și: Premierul Sunak se angajează să menţină ajutorul militar pentru Ucraina