DISTRIBUIȚI
kosovapress.com
NATO Secretary-General Jens Stoltenberg briefs the media ahead of a NATO foreign ministers meeting at the Alliance headquarters in Brussels, Belgium, May 19, 2016. REUTERS/Francois Lenoir

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a spus că „pacea nu poate fi considerată un lucru de la sine înţeles” şi a avertizat că preşedintele rus Vladimir Putin „va primi doar mai mult NATO” la graniţele sale pe fondul agresiunii împotriva Ucrainei, relatează The Guardian, potrivit agerpres

Într-un discurs la Conferinţa de securitate de la München, Stoltenberg a spus: „Dacă scopul Kremlinului este să aibă mai puţin NATO la graniţele sale, va obţine doar mai mult NATO. Şi dacă vrea să împartă NATO, va obţine doar o alianţă şi mai unită.”


Citește și: Rusia a transferat 10 bombardiere din Crimeea către baze aeriene de rezervă

„NATO este o alianţă defensivă, nu ameninţăm Rusia sau pe altcineva. Dar vom lua toate măsurile necesare pentru a proteja şi a apăra toţi aliaţii noştri”, a adăugat el.

„Criza actuală este mult mai mult decât Ucraina, este vorba despre cum dorim să organizăm relaţiile între state. Moscova încearcă să dea înapoi istoria şi să nu mai admitem noi membri NATO”, a spus Stoltenberg.

Citește și: Comisia Europeană atenţionează în legătură cu un aflux de refugiaţi în UE